Over mij

Graag introduceer ik mezelf met mijn naam. Renée betekent letterlijk ‘herborene’. Een naam die verrassend mooi past bij mijn vak als levensverhalendeskundige. Want ik ervaar het leven als een ontwikkelingsweg waarin we ons vormen aan de gebeurtenissen die ons overkomen. Dit vormingsproces is te vergelijken met een geboorte, een steeds weer jezelf opnieuw uitvinden. Vol bewondering ben ik voor mensen die ondanks tegenslagen, of misschien wel vanwege de tegenslagen en de vele ‘sterfmomenten’ in hun leven, een enorme levenskracht behouden en zoveel karakter ontwikkelen!

Vanaf mijn tiende ben ik zeventien vormende jaren bezig geweest met een filosofische scholing, waarin menselijke ontwikkeling en reflectie op het eigen handelen centraal stonden. Dit is als het ware een tweede natuur geworden. Ook maakte ik in dat kader op heel intensieve wijze groepsprocessen en het delen van elkaars levensverhaal mee. Vanuit deze achtergrond is het verklaarbaar waarom ik me opnieuw ben gaan scholen op het gebied van menselijke ontwikkeling. Sinds 2010 ben ik werkzaam als biografisch coach, nadat ik de vierjarige opleiding aan het Instituut voor Biografiek in Driebergen heb afgerond.

Komend uit een ondernemersgezin, heb ik me aanvankelijk professioneel ontwikkeld op het gebied van de journalistiek, marketing en communicatie. Hierin leerde ik hoe belangrijk het is om de kernwaarden van je merk helder te krijgen en daarmee je merk te laden en te sturen op de markt. Als biografisch coach doe ik niets anders. Het begeleiden van mensen in het helder krijgen van hun kernwaarden om van daaruit zelfsturend te worden. Het reclamevak leerde mij ook het grote belang van creativiteit hetgeen ik nu vertaal in een coachings- en trainingsstijl waarin ik soms bewust verschillende creatieve werkvormen integreer. Mijn journalistieke ervaring zet ik vooral in bij het schrijven van levensverhalen.

Laat me afronden met mijn achternaam. Rosenboom. Geen struik, maar een boom. Stevig geworteld in de aarde en de wereld onder het zichtbare niet schuwend. Aan mijn takken doornen; scherp, prikkelend, wakkerschuddend. Rozen die voor mij kwaliteiten symboliseren die van grote waarde zijn; schoonheid, dood en wedergeboorte, liefde, respect, verlangen, wederzijds begrip (betekenis roos vanuit de Islam) en stilzwijgzaamheid (betekenis roos vanuit het Christendom). Dit laatste uit zich in mijn beroepsgeheim, waarbij alles dat me wordt toevertrouwd tussen de ander en mij blijft. 

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in biografische coaching of één van de andere producten? 

Neem contact op